Manny Pacquiao is woensdag succesvol geopereerd aan zijn rechterschouder, die hem parten speelde in het verloren 'gevecht van de eeuw' tegen Floyd Mayweather van zaterdag.

Pacquiao kan volgens zijn chirurg Neal ElAttrache, die in het verleden ook al Kobe Bryant en quarterback Tom Brady op de operatietafel had, heel tevreden zijn met hoe de behandeling is verlopen.

"Als de revalidatie verder spoedig verloopt, kan Pacquiao over een halfjaar de training hervatten en over negen tot twaalf maanden weer in de ring staan", zei de arts tegen ESPN.

De achtvoudig wereldkampioen had de gescheurde pees in zijn schouder al opgelopen voor het duel met Mayweather, waarin Pacquiao naar eigen zeggen niet volledig kon uithalen met rechts.

Nadat bekend werd dat Pacquiao een blessure had opgelopen, zou Mayweather hebben aangeboden om elkaar nog eens te ontmoeten in de ring wanneer de Filipijn volledig hersteld is.

Rechter

Naast de lange revalidatietijd kan de blessure op een andere manier een vervelend staartje krijgen voor de 36-jarige Pacquiao.

De bokscommissie wil naar de rechter stappen, omdat Pacquiao gelogen heeft over zijn fysieke gesteldheid voorafgaand aan de wedstrijd. Op de vragenlijst die hij vooraf moest invullen, had hij nog een kruisje bij 'nee' gezet op de vraag of hij problemen met zijn schouder had.

Bovendien willen ook twee inwoners van Nevada hem voor de rechter slepen, omdat Pacquiao volgens hen toeschouwers, televisiekijkers en gokkers misleid heeft in de aanloop naar het gevecht in Las Vegas.