Team Brunel heeft weer een podiumplaats behaald in de Volvo Ocean Race. De Nederlandse boot van schipper Bouwe Bekking kwam in de nacht van woensdag op donderdag als derde aan in de haven van Newport.

De winst ging naar de Chinese boot Dongfeng. Abu Dhabi kwam enkele minuten later als tweede over de streep in de zesde etappe. Brunel gaf minder dan een uur toe op de winnaar.

De zesde etappe van de zeilrace om de wereld ging over ruim vijfduizend zeemijlen, van de Braziliaanse havenstad Itajaí naar Newport aan de Amerikaanse oostkust.

Voor Brunel was het de derde podiumplaats in de Volvo Ocean Race. De Nederlandse boot eindigde in de eerste etappe als derde en zegevierde in de tweede.

Na twee vijfde plaatsen en een vierde plek in Itajaí hadden Bekking en zijn bemanning in Newport weer iets te vieren.

Tussenstand

In de tussenstand van de Ocean Race veranderde er weinig. Met elf punten gaat Abu Dhabi aan de leiding, Brunel staat derde met 21 punten.

Bekking heeft de eerste plaats uit zijn hoofd gezet. ''Het is fijn om terug op het podium te zijn, maar de race is voor ons verloren. Abu Dhabi heeft een onoverbrugbare voorsprong op ons. De jongens hebben goed gezeild, maar het is een tegenvaller dat we niet gewonnen hebben. Het was opnieuw heel 'close' aan de finish. Helaas duurde de etappe net te kort voor ons."

"We gaan nu voor de tweede plaats in Göteborg en willen het eindklassement van de havenraces winnen. En natuurlijk willen we nog wat etappezeges boeken."

Het Nederlandse jacht voer een week geleden nog aan de leiding, maar viel terug door een aanvaring met een grote vis. Het beest werd gespietst door één van de twee roeren, waardoor de boot snelheid verloor en afweek van zijn koers. Brunel viel door dat oponthoud terug naar de vierde plaats.

De volgende etappe voert over de Atlantische Oceaan naar Lissabon, met de start op 17 mei.