De Cleveland Cavaliers hebben de stand in de halve finale van de Eastern Conference tegen de Chicago Bulls woensdagavond in evenwicht gebracht.

Het werd in Cleveland 106-91 voor de thuisploeg, waardoor het na twee wedstrijden 1-1 staat in de serie. LeBron James nam 33 punten van de Cavaliers voor zijn rekening.

De Bulls liepen van meet af aan achter de feiten aan. Binnen een mum van tijd leidde Cleveland met 13-2 en na het eerste kwart stond het al 38-18. Chicago beperkte in het restant van de wedstrijd de schade en liep zelfs nog een beetje in.

Namens de Bulls kwam Jimmy Butler tot achttien punten. Derrick Rose noteerde veertien punten en tien assists.

"We stonden met de rug tegen de muur, we moesten vandaag wel winnen. Van een 2-0 achterstand terugkomen is heel lastig", zei James na afloop.

De derde wedstrijd in deze best-of-seven-serie wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag gespeeld.

Rockets-Clippers

De Houston Rockets brachten de stand in de halve finale van de Western Conference tegen de Los Angeles Clippers op 1-1 door een 115-109 overwinning in de tweede wedstrijd.

De thuisploeg herstelde zich sterk van een dramatisch tweede kwart, waarin de Clippers een 35-24 achterstand ombogen in een 65-56 voorsprong.

Blake Griffin zorgde voor 34 punten bij Los Angeles, James Harden was met 32 punten de meest productieve speler aan de zijde van Houston.

Coach Doc Rivers van de Clippers kon opnieuw niet beschikken over de geblesseerde Chris Paul.

Ook de derde ontmoeting in deze serie vindt plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag.