De Memphis Grizzlies hebben de tussenstand in de tweede ronde van de play-offs in de NBA tegen de Golden State Warriors op 1-1 gebracht. 

De Grizzlies wonnen dinsdag (plaatselijke tijd) het tweede duel in de halve finale van de Western Conference (best-of-seven-series) met 97-90. Het eerste duel hadden de Warriors met 101-86 gewonnen.

Het was de eerste nederlaag voor de Warriors in eigen stadion sinds 27 januari.

De Grizzlies dankten de zege grotendeels aan de terugkeer van Mike Conley. De guard keerde met masker terug van een blessure aan zijn gezicht, waarvoor hij geopereerd moest worden. Conley leverde bij zijn rentree 22 punten. Zach Randolph was eveneens goed op schot met twintig punten.

Bovendien hield de defensie van de Grizzlies stand tegen het driepuntergeweld van Stephen Curry. De guard van de Warriors werd maandag nog uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de NBA, maar kwam dinsdag 'slechts' tot negentien punten.

Hawks

Bij de halve finale in de Eastern Conference tussen de Washington Wizards en de Atlanta Hawks is de stand na twee duels eveneens 1-1. De Hawks wonnen dinsdag op eigen veld het tweede duel met 106-90.

Dat betekende voor de Wizards de eerste nederlaag in de play-offs. De formatie zette in de eerste ronde Toronto Raptors met 4-0 aan de kant en wonnen zondag de eerste wedstrijd tegen de Hawks met 104-98.

DeMare Carroll tekende voor 22 punten bij de Hawks. Al Horford en Paul Millsap droegen beiden met achttien punten ook nadrukkelijk bij aan de zege van de thuisploeg. Ramon Sessions en Bradley Beal kwam bij de Wizards tot respectievelijk 21 en 20 punten, maar konden de nederlaag niet voorkomen.