Twee inwoners van de Amerikaanse staat Nevada slepen Manny Pacquiao voor de rechter. Ze verwijten de Filippijnse bokser dat hij een schouderblessure heeft verzwegen in de aanloop naar het 'Gevecht van de Eeuw' van zaterdag tegen de Amerikaan Floyd Mayweather.

Het tweetal beweert dat Pacquiao toeschouwers, televisiekijkers en gokkers misleid heeft in de aanloop naar het gevecht in Las Vegas, dat gelegen is in de staat Nevada.

De Filippijn bekende pas na zijn nederlaag met een schouderblessure te hebben gevochten. Hij had in de aanloop naar het belangrijke gevecht tijdens een sparringpartijtje een pees in zijn schouder gescheurd.

Voor het duel repte hij met geen woord over zijn blessure om Mayweather niet wijzer te maken.

Op de vragenlijst die Pacquiao vooraf moest invullen over zijn fysieke gesteldheid, had hij nog een kruisje bij 'nee' gezet op de vraag of hij problemen met zijn schouder had.

De Filippijn verdiende meer dan 100 miljoen dollar aan zijn nederlaag. Hij moet snel geopereerd worden aan een scheur in zijn schoudergewricht en heeft naar verwachting negen tot twaalf maanden nodig om te herstellen.