Washington Wizards heeft zondag het eerste duel in de tweede ronde van de play-offs in de NBA gewonnen van Atlanta Hawks en zo direct het thuisvoordeel overgenomen in deze serie.

De Wizards, de nummer vijf uit het reguliere seizoen in de Eastern Conference, waren in Atlanta met 104-98 te sterk voor de als eerste geplaatste Hawks.

Guards Bradley Beal en John Wall waren met respectievelijk 28 en 18 punten weer heel belangrijk voor de bezoekers. Veteraan Paul Pierce voegde daar 19 punten aan toe.

Bij de Hawks, die maar 38 procent van hun schoten wisten te raken, was DeMarre Carroll het meest productief met 24 punten.

De tweede wedstrijd in deze best-of-seven-serie is dinsdag wederom in Atlanta. Daarna worden er twee duels in Washington gespeeld.

De andere halve finale in de Eastern Conference gaat tussen Chicago Bulls en Cleveland Cavaliers.

Golden State Warriors

De Golden State Warriors rekenden af met de Memphis Grizzlies in hun eerste ontmoeting in de halve finale van de Western Conference: 101-86.

Halverwege leidden de Warriors al met negen punten en aan het einde van het derde kwart zelfs met twintig punten.

Met 22 punten en zeven assists had Stephen Curry opnieuw een groot aandeel in een zege van Golden State. Volgens Amerikaanse media wordt de point guard maandag uitgeroepen tot MVP van dit seizoen.

Klay Thompson zorgde voor achttien punten en Draymond Green kwam tot zestien punten. Namens de Grizzlies realiseerde Marc Gasol 21 punten.

In de andere halve finale in het westen ontmoeten Los Angeles Clippers en Houston Rockets elkaar.