Raymond van Barneveld werd donderdag na zijn partij tegen Gary Anderson in de Premier League Darts (7-5 winst) door de Schotse wereldkampioen beschuldigd van onsportief gedrag en daar was de Hagenaar niet van gediend.

Anderson verweet Van Barneveld dat hij hem hinderde bij het gooien door te lopen stampen.

"Ik ben niet blij. Aan het einde van de wedstrijd beschuldigt iemand me van stampen, maar ik probeer altijd normaal te spelen", zei Van Barneveld na afloop tegen RTL7.

Anderson verspeelde tegen 'Barney' een 4-0 voorsprong, maar kreeg alsnog twee kansen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De Schot benutte zijn mogelijkheden niet, waarna Van Barneveld de partij uitgooide. Hij kreeg na zijn zege geen hand van de wereldkampioen, die boos van het podium afliep.

"Ik had liever gelijkgespeeld dan zo gewonnen. Dit raakt me echt. Misschien dat het publiek invloed heeft gehad. De scheidsrechter zei dat ik te dicht langs Anderson liep, maar dat is zeker niet zo", aldus Van Barneveld.

Derde plaats

"Hij gaat na afloop met het vingertje lopen wijzen. We moeten een serieus gesprek voeren, want ik laat het er niet bij zitten. Niemand vindt het leuk om te verliezen, maar als je een ongelooflijk goede wereldkampioen bent, moet je de partij gewoon uitgooien."

Na veertien duels bezet Van Barneveld de derde plaats in de Premier League, aan het einde van de rit goed voor een plek in de play-offs.