Raymond van Barneveld heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League Darts. De Nederlander won twee wedstrijden en ligt op koers voor een plek in de play-offs.

'Barney' versloeg zowel Gary Anderson als Adrian Lewis en staat na veertien partijen derde in het algemeen klassement met zestien punten. Van Barneveld heeft drie punten voorsprong op Phil Taylor, die vijfde staat.

Er zijn nog twee duels te spelen in de Premier League. Alleen de beste vier darters plaatsen zich voor de halve finale. Van Barneveld schreef de dartscompetitie vorig jaar op zijn naam.

Van Barneveld knokte zich tegen Anderson knap terug van een achterstand. De Hagenaar wist in het begin van de partij geen enkele dubbel te raken en kwam met 4-0 achter. Daarna knokte hij zich terug en won vijf legs op rij.

Van Barneveld nam zelfs een 6-5 voorsprong, maar zag Anderson kansen krijgen op een gelijkspel. De Schotse wereldkampioen werd bij zijn pogingen afgeleid, waarna Van Barneveld de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Overigens tot groot ongenoegen van Anderson, die zijn tegenstander niet wenste te feliciteren.

Van Barneveld had in zijn tweede partij van de avond weinig problemen met Lewis. Hij nam snel een voorsprong en won uiteindelijk met 7-2.

Van Gerwen

Michael van Gerwen verstevigde zijn leiding in de Premier League door een overtuigende 7-4 zege op Phil Taylor. De Nederlander, al geplaatst voor de finale, heeft in het klassement drie punten voorsprong op Dave Chisnall.

Taylor startte goed aan de partij tegen Van Gerwen, maar zag 'Mighty Mike' bij 3-1 vijf legs op rij winnen. Taylor deed nog wel iets terug, maar Van Gerwen besliste de wedstrijd in de elfde leg in zijn voordeel.