Bokser Vladimir Klitsjko heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn wereldtitels in het zwaargewicht behouden. De Oekraïner versloeg in New York op punten de Amerikaan Bryant Jennings.

Het verwachte spektakel bleef uit. Klitsjko kreeg niet echt vat op Jennings, die goed incasseerde en zelf ook uitdeelde. Na twaalf ronden oordeelden de drie juryleden in het voordeel van de man, die zijn kampioensgordels van de bonden WBA, WBO en IBF behield: 118-109 116-111 116-111.

De 39-jarige Klitsjko boekte in zijn achttiende opeenvolgende titelgevecht zijn 64ste overwinning. Hij verloor voor het laatst in 2004. De dertigjarige Jennings was nog ongeslagen.

Klitsjko bokste voor de 27e keer in zijn carrière om de wereldtitel en hij evenaarde daarmee het record van legende Joe Louis.

beweeglijk

"Jennings was erg beweeglijk en moeilijk te raken. Ik kon niet de klappen uitdelen die ik wilde. Helaas, het was geen indrukwekkende overwinning'', zei Klitsjko na afloop.

De kampioen scoorde de punten met combinaties van slagen, maar zijn gevreesde uithaal met rechts kwam amper door. Jennings verdedigde goed en werd naar het einde van de partij zelfs wat agressiever. Het leverde Klitsjko een snee onder zijn linkeroog op.

"Ik heb hem zeker honderd keer op zijn lichaam geraakt en weinig op het hoofd, maar voor mijn gevoel was het krachtsverschil niet zo groot'', aldus Jennings.