Snookeraar Ronnie O’Sullivan riskeert een boete, omdat hij dinsdag op het WK snooker in de partij tegen Craig Steadman even op zijn sokken speelde.

"Ik had mijn eigen schoenen al tien jaar, maar ik was ze eens vergeten in een hotel. Ik kocht een nieuw paar schoenen, maar het was het verkeerde", aldus O'Sullivan in gesprek met de BBC.

"De schoenen deden pijn aan mijn voeten. Ik moest ze uittrekken. Ik wilde zelf ook niet op sokken spelen, maar al helemaal niet in deze schoenen."

De vijfvoudig wereldkampioen gaf zijn schoeisel aan een fan, die op de tribune zat. Het is echter geheel tegen de regels van het snooker om niet op nette schoenen te spelen.

O'Sullivan vroeg vervolgens aan mensen in het publiek of hij een paar van iemand mocht lenen, voordat directeur Mike Ganley zijn schoeisel aanbood.

Het is niet de eerste keer dat de ‘Rocket’ in het nieuws komt door zijn schoeisel. Tijdens de UK Championship in december speelde O’Sullivan al op minder formele schoenen, omdat hij kort daarvoor zijn enkel had gebroken tijdens het hardlopen. Hiervoor had hij echter wel toestemming gekregen van de organisatie.

De snookeraar pakte in de partij van dinsdag een voorsprong van 7-2. Woensdag breidde hij die uit tot 10-3.