Golfer Jordan Spieth heeft zondag de prestigieuze Masters in Augusta op zijn naam geschreven. De Amerikaan liet in de vierde en afsluitende ronde zijn voorsprong niet meer in gevaar komen.

Spieth zegevierde met een totaal van 270 slagen. Als beloning voor die prestatie mocht hij het bekende groene jasje aantrekken.

De 21-jarige Texaan kwam uit op achttien slagen onder par, waarmee hij het record van Tiger Woods uit 1997 evenaarde. Bovendien werd de Amerikaan de eerste speler in 39 jaar die de Masters van start tot finish leidde.

Justin Rose en Phil Mickelson eindigden op de tweede plaats. De Engelsman en Amerikaan finishten met 274 slagen.

Rory McIlroy legde beslag op de gedeelde vierde plaats in Augusta. De Masters is het enige major dat nog ontbreekt op de erelijst van de Noord-Ierse wereldranglijstaanvoerder.

Woods

Tiger Woods sloot het toernooi af op de gedeelde zeventiende plek. De viervoudig winnaar van de Masters maakte zijn rentree na een afwezigheid van twee maanden. 

Joost Luiten haalde de cut niet en werd vrijdag uitgeschakeld. De Nederlander zakte daardoor van de 39e naar de 43e plaats op de wereldranglijst.

Spieth steeg met stip van de vierde naar de tweede plek. Hij passeerde zijn landgenoot Bubba Watson en de Zweed Henrik Stenson en heeft alleen nog McIlroy voor zich.

De Noord-Ier voert voor de 75e week de ranglijst aan.