Joost Luiten was donderdag woest op zichzelf na zijn moeizame start bij de Masters in Augusta. De Nederlander staat met zijn score van 76 slagen (vier boven par) in de onderste helft van de stand.

"Frustrerend, geen niveau, amateuristisch. Er komen nog heel veel van dit soort woorden in me op na deze dramatische ronde", zegt een boze Luiten tegen Golf.nl.

De Bleiswijker maakte bogeys op de tweede, zevende, elfde, veertiende en achttiende hole. Daar stelde hij slechts een birdie tegenover, op hole vijftien. Luiten was vooral ontevreden over zijn korte spel.

"Het gevoel op de greens is er gewoon niet. Al weken is het slecht. En als dat hier op Augusta National het geval is, loop je met zo’n score van de baan. Ik weet ook niet waar het aan ligt, maar het is in ieder geval ver onder de maat. Ik stap met een klotegevoel van de baan af. Dit moet echt anders."

Luiten put hoop uit zijn optreden bij de Masters van vorig jaar, toen hij de eerste ronde volbracht in 75 slagen en uiteindelijk als gedeeld 26e eindigde in het algemeen klassement.

"Ik weet wat ik vrijdag moet doen. Scoren en ja natuurlijk geloof ik dat dat kan. Dat is golf, van het ene op het andere moment kan het goede spel er weer zijn."