Forward Chris Copeland van NBA-club Indiana Pacers en zijn vrouw zijn bij een ruzie voor de deur van een nachtclub in New York gestoken met een mes.

Beiden zijn na de steekpartij woensdag in de vroege ochtenduren (plaatselijke tijd) naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is het duo niet in levensgevaar.

Copeland (31) is een keer in zijn buik gestoken. Zijn echtgenote Katrine Saltara (28) heeft snijwonden in de arm en borst opgelopen. Een andere vrouw van 23 jaar, van wie de identiteit nog niet bekend is, werd eveneens met een mes in de buik geraakt.

De politie heeft een 22-jarige verdachte aangehouden. Hij was in het bezit van een zakmes. De 23-jarige vrouw die eveneens gewond raakte, zou zijn vriendin zijn geweest.

Het onderzoek naar de toedracht is nog aan de gang. De steekpartij vond plaats op de stoep van nachtclub 1 Oak in de wijk Chelsea in Manhattan.

Video: NBA-speler Copeland en vrouw gestoken met een mes

Hinderen

Twee spelers van Atlanta Hawks, de Macedoniër Pero Antic (33) en de Zwitser Thabo Sefolosha (30), werden aangehouden wegens het hinderen van de politie in hun werkzaamheden.

Woensdagavond spelen de Hawks tegen Brooklyn Nets in New York. Beide basketballers zullen deze wedstrijd waarschijnlijk moeten missen.

Copeland had met Indiana Pacers een uitwedstrijd tegen zijn oude club New York Knicks op het programma staan. Hij is bezig aan zijn derde seizoen in de NBA na diverse seizoenen in Europese competities te hebben gespeeld.

De forward kwam in het vorige decennium ook een seizoen uit voor Matrixx Magixx uit Nijmegen.