Oranje Zwart heeft maandag de finale van de Euro Hockey League gewonnen.

De ploeg uit Eindhoven was na shoot-outs met 6-5 te sterk voor Uhlenhorster HC uit Hamburg. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Sander Baart, Thomas Briels (beiden twee keer) en Rob Reckers misten in de spannende shoot-outserie, maar Moritz Fürste (drie keer), Oliver Korn (twee keer) en Florian Fuchs deden dat namens de Duitsers één keer meer.

Bob de Voogd zorgde vervolgens voor de beslissende treffer. Oranje Zwart revancheerde zich voor de verloren finale van vorig jaar, toen de ploeg in de finale na shoot-outs verloor van de Duitse ploeg Harvestehuder.

Bloemendaal

Eerder op de dag was de derde plaats voor Bloemendaal. Dankzij een benauwde 1-0 zege op het Belgische Daring werd een bronzen medaille behaald.

Tom Boon besliste in de slotfase de troostfinale in het voordeel van Bloemendaal, dat de EHL in 2009 en 2013 won. 

De Belg revacheerde zich enigszins voor zijn misser zondag in de halve finale tegen Oranje Zwart in de penalty-shootout (5-4).

SCHC

De hockeysters van SCHC hielden de Europa Cup voor landskampioenen voor het eerst in het bestaan van de club in eigen huis. Ze versloegen voor eigen publiek in Bilthoven titelfavoriet Den Bosch in de penalty shoot-out. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.

SCHC kwam snel met 2-0 voor, door twee rake strafcorners van Caia van Maasakker. Maartje Krekelaar deed voor rust iets terug. Maartje Paumen maakte vlak voor het slotsignaal nog gelijk.

In de shoot-out onderscheidde keepster Floortje Engels zich. Nadat SCHC door Maike Stöckel in de sudden-death op voorsprong (3-2) was gekomen, hield ze Vera Vorstenbosch van scoren af.