Novak Djokovic won zondag voor de vijfde keer het Masterstoernooi van Miami door Andy Murray in de finale te verslaan. De Serviër was eerder ook al de beste in Indian Wells en verkeert naar eigen zeggen in de vorm van zijn leven.

De nummer één van de wereld is de eerste speler die drie keer in zijn carrière achtereenvolgens de toernooien van Indian Wells en Miami heeft gewonnen. Hij was ook vorig jaar en in 2011 de sterkste op beide toernooien.

"Ik probeer van het moment te genieten en gebruik te maken van deze periode in mijn carrière waarin ik waarschijnlijk het beste uit mijn leven speel. Ik heb veel vertrouwen en voel me fit", zei Djokovic na de winst op Murray.

"Ik ben mij ervan bewust dat deze periode niet eeuwig zal duren. Uiteindelijk zal er een nieuwe generatie komen, die beter en sterker zal zijn."

Murray berustte in zijn nederlaag. "Ik moet gewoon hard blijven werken en misschien een paar dingen anders doen die me kunnen helpen. Djokovic was uiteindelijk sterker. Dat was duidelijk."