De Los Angeles Lakers zijn bezig met het slechtste seizoen in de NBA uit de roemruchte historie van de club. De formatie leed zondag tegen stadgenoot LA Clippers alweer de 56e nederlaag van het seizoen, een nieuw negatief clubrecord.

De zestienvoudig kampioen van de NBA had tegen de Clippers geen schijn van kans en verloor met 106-78.

Het vorige recordaantal nederlagen van de Lakers werd vorig seizoen neergezet toen er 55 keer werd verloren.

"Natuurlijk hou ik er niet van om te verliezen. Ik denk niet aan het record en dat soort dingen. Ik kan gewoon heel slecht tegen mijn verlies. Hopelijk geldt hetzelfde voor de spelers", zei coach Byron Scott na de nederlaag tegen de Clippers.

Er staan nog zes wedstrijden op het programma voor de Lakers, die dit seizoen pas twintig keer wonnen.

De formatie van de geblesseerde Kobe Bryant loopt pas voor de tweede keer in de clubhistorie twee seizoenen achter elkaar plaatsing voor de play-offs mis. De vorige keer was in de seizoenen 1974-1975 en 1975-1976.

James

LeBron James leidde zijn ploeg Cleveland Cavaliers zondag naar een overwinning op Chicago Bulls. De vedette leverde met 21 punten, 10 rebounds en 12 assists een ruime bijdrage aan de thuiszege van zijn ploeg (99-94). Met de play-offs in aantocht tekende hij voor zijn beste prestatie van het seizoen.

James Harden was op schot voor Houston Rockets in het duel met Oklahoma Thunder (115-112). Hij was goed voor maar liefst 41 punten.

Paul George maakte een succesvolle rentree bij Indiana Pacers tegen Miami Heat (112-89). De guard tekende voor dertien punten. Hij stond lange tijd aan de kant met een gebroken been.