Epke Zonderland heeft zondag goud veroverd op de rekstok bij de World Challenge Cup in Ljubljana. Eythora Thorsdottir was bij de vrouwen de beste op het onderdeel vloer.

Regerend wereld- en olympisch kampioen Zonderland kwam tot een score van 15,700 en dat was ruim voldoende voor de eerste plaats.

Het zilver was voor de Argentijn Nicolas Cordoba, die met 15,00 nog het dichtst in de buurt kwam van de Fries. Het brons ging naar Bart Deurloo, die tot een score van 14,850 kwam.

Voor Deurloo was het al zijn derde medaille in Slovenië. Nadat hij zaterdag goud pakte op de vloer, veroverde hij eerder op zondag zilver op de sprong.

De jury waardeerde zijn twee sprongen met een gemiddelde van 14,662 punten. Alleen de Zwitser Marco Rizzo kreeg een iets betere beoordeling: 14,862.

Thorsdottir

Thorsdottir boekte het grootste succes uit haar carrière tot dusver. De 16-jarige in IJsland geboren turnster van PAX-Haarlemmermeer won goud op het onderdeel vloer.

De jury beloonde haar oefening met 14,125 punten. Daarmee bleef de Nederlandse de Canadese Isabela Onyshko (13,65) en de Argentijnse Ayelen Tarabini (13,5) ruim voor.

Op balk kwamen de Nederlandse finalistes in de Sloveense hoofdstad niet op het podium. Sanne Wevers eindigde met 12,85 als vijfde. Thorsdottir werd zevende (12,225).

De titel op dit toestel was voor Onyshko, die verreweg de moeilijkste oefening liet zien (14,075). Haar voorsprong op de naaste concurrentes was meer dan een half punt.