Oranje Zwart staat op tweede paasdag in de finale van de Euro Hockey League tegenover Uhlenhorster HC uit Hamburg.

De Eindhovenaren versloegen gastheer Bloemendaal zondag in de penalty-shootout (5-4). Na de reguliere speeltijd was de stand in evenwicht: 2-2.

Uitgerekend Tom Boom, de Belgische vedette van de Bloemendalers, miste de beslissende. Hij gleed bij zijn poging doelman Vincent Vanasch te omspelen uit.

Bloemendaal begon met jeugdinternational Maurits Visser als keeper in plaats van Jaap Stockmann, die wegens familieomstandigheden ontbrak. Diede van Puffelen bleef geblesseerd aan de kant.

De start van de thuisclub was veelbelovend. Glenn Schuurman opende de score na een half uur. Hij pushte de bal via de voet van Mink van der Weerden langs Vanasch.

Reactie

De reactie van OZ kwam in het derde kwart. Rob Reckers en Jelle Galema kantelden de wedstrijd in het voordeel van de na rust opgeleefde Brabanders: 1-2.

In de laatste minuut maakte Boon uit een strafcorner, de zesde voor Bloemendaal, een shoot-out noodzakelijk.

Uiteindelijk faalde de Belg alsnog, in de 'sudden-death', nadat landgenoot Thomas Briels namens OZ de zenuwen wel in bedwang had gehouden.

Hamburg

UHC Hamburg bereikte de eindstrijd ten koste van Royal Daring uit België (2-0). Ricardo Nevado en Jonas Fürste maakten in het laatste kwart de doelpunten.

De Duitsers hielden zo een bijzondere reeks in de EHL in stand, want tijdens vier van de vorige vijf deelnames bereikten ze ook de finale. In 2008, 2010 en 2012 was UHC de beste club van Europa.