Turner Bart Deurloo heeft zaterdag bij de World Challenge Cup in het Sloveense Ljubljana goud veroverd op het onderdeel vloer. 

Hij kreeg voor zijn oefening in de finale een waardering van 14,825 en bleef daarmee de Fin Karl Oskar Kirmes (14,725) en de Chinees Di Wu (14,675) voor.

Deurloo komt ook nog in actie in de finales sprong en rek. Op dat laatste toestel is Epke Zonderland zondag de favoriet. De Fries is bovendien titelgegadigde op brug, met de Colombiaan Jossimar Calvo als belangrijkste concurrent.

Yuri van Gelder landde naast het podium. De ringenspecialist kreeg voor zijn oefening 15,1 punten en eindigde daarmee op de gedeelde vierde plaats.

Het verschil met het zilver, dat met 15,175 naar de Italiaan Matteo Morandi én de Fransman Samit Ait Said ging, was klein. De Chinees Wu Guanhua (15,525) was volgens de jury met afstand de beste.

Van Klaveren

Noël van Klaveren sierde haar rentree op het internationale toneel op met de bronzen medaille op sprong. De winnares van EK-zilver twee jaar geleden op dit onderdeel lag er door privéproblemen en blessures lang uit, maar toonde in Ljubljana aan dat ze terug is.

Ze kreeg voor haar twee vluchten over het paard gemiddeld 14,325. Het goud ging naar de Oezbeekse Oksana Tsjoesovitina (14,6), vóór het plaatselijke idool Teja Belak (14,412).