De hockeyers van Bloemendaal en Oranje Zwart hebben zaterdag de halve finales bereikt van de Euro Hockey League.

Bloemendaal bedwong KHC Dragons in de kwartfinale met 4-3. Dat kostte erg veel moeite.

De Belg Tom Boon was tegen zijn landgenoten met drie treffers in het laatste kwart de grote man van Bloemendaal. Hij werkte daarmee een achterstand van 1-3 weg. In de laatste minuut voorkwam doelman Jaap Stockmann met enkele knappe reddingen, onder meer op een strafcorner, een 'penalty shoot-out'.

Oranje Zwart rekende af met het Spaanse Club Egara: 4-1. Mink van der Weerden nam drie treffers voor zijn rekening: twee uit een strafcorner en een uit een strafbal. Jelle Galema tekende in de slotminuut voor het vierde doelpunt.

Gastheer Bloemendaal wordt in de halve finale gekoppeld aan Oranje Zwart. Dat besluit zorgt ervoor dat er tweede paasdag in elk geval een Nederlandse club in de eindstrijd staat. De andere titelkandidaat komt uit Duitsland (UHC Hamburg) of België (Royal Daring).

Kampong

Kampong slaagde er niet in als derde Nederlandse club de halve finales te bereiken. De Utrechtse ploeg verloor op 't Kopje met 3-2 van de Duitse vertegenwoordiger UHC Hamburg. Jonas Fürste maakte vier minuten voor tijd de winnende treffer.

Kampong kwam door de Belgische huurling Loïck Luypaert voor rust op voorsprong. Florian Fuchs kantelde de wedstrijd in de tweede helft. Constantijn Jonker zorgde met de 2-2 voor een enerverend laatste kwartier. De kansen op meer bleven echter onbenut.

Vrouwen

De hockeysters van SCHC hebben ervoor gezorgd dat de finale van het toernooi om de belangrijkste Europa Cup tweede paasdag een Nederlandse onderonsje is. De organiserende club won zaterdag in Bilthoven met 2-1 van Rot Weiss Köln.

International Ginella Zerbo en Miou Koopman scoorden voor Stichtsche. Pia Grambusch maakte uit een strafcorner de slotfase nog onverwacht spannend.

Vera Vorstenbosch had eerder op de middag Den Bosch al naar de eindstrijd geslagen. Ze scoorde in het duel met Club de Campo uit Madrid driemaal. Aanvoerster Maartje Paumen bepaalde de eindstrijd op 4-0. Bij rust leidde Den Bosch met 2-0.