De Nederlandse turnploeg heeft vrijdag tijdens de kwalificaties van de World Challenge Cup in Slovenië een uitstekende indruk gemaakt. Oranje dwong in Ljubljana liefst tien finaleplaatsen af.

Bart Deurloo komt in het weekeinde in drie toestelfinales uit. Hij verdiende op vloer (zesde met 14,900 punten), sprong (vierde met 14,625) en rek (vierde met 14,450) een startbewijs voor de strijd om de medailles.

Epke Zonderland maakte zowel op brug (tweede met 15,150) als op rek (eerste met 14,950) zijn grote reputatie waar. Yuri van Gelder kwalificeerde zich als derde op ringen, met 15,050 punten.

Jeffrey Wammes overstrekte zijn knie tijdens zijn kwalificatiewedstrijd op vloer en kwam daarna niet meer in actie op sprong. Nader onderzoek in Nederland moet uitwijzen wat er met hem precies aan de hand is.

Van Klaveren

Bij de vrouwen beleefde Noël van Klaveren een succesvolle rentree op het internationale toneel. De turnster van Turning Spirit kwalificeerde zich als tweede voor de finale op sprong, het toestel waarop ze twee jaar geleden EK-zilver veroverde in Moskou.

Van Klaveren, die er door privéproblemen en blessures lang uitlag, kwam tot een gemiddelde van 14,500.

Zowel Sanne Wevers als Eythora Thorsdottir behaalde de finale op balk. Thorsdottir plaatste zich eveneens voor de vloerfinale.