Joost Luiten is donderdag matig begonnen aan het Houston Open. De Bleiswijker leverde na de eerste ronde een kaart in met 73 slagen. Met die score bezet hij de gedeelde 104e plek.

Luiten leverde al tien slagen in op de Amerikaanse koploper Scott Piercy, die negen birdies noteerde en op 63 slagen uitkwam.

Luiten bereidt zich in Houston voor op de Masters in Augusta, de eerste major van dit jaar die over een week begint. Hij moet vrijdag in de tweede ronde flink verbeteren om de cut te halen.

In dat geval mag de Bleiswijker in het weekeinde meespelen om het prijzengeld. De golfers verdelen in het Houston Open 6,6 miljoen dollar (6 miljoen euro) en de winnaar verdient 1,2 miljoen dollar.

Een waardeloze score noemde Luiten zijn verrichtingen in de eerste ronde. ''Ik maakte gewoon te veel domme fouten en geef daarmee veel te veel slagen weg'', mopperde hij op zijn website.

Vooral de double bogey op hole acht zat hem dwars. De bal landde na Luitens tweede slag in de bunker. Vanuit het zand sloeg hij de bal dwars over de green het water in. ''Echt de domste bal die je kunt slaan.''