Serena Williams heeft zich donderdagavond met moeite geplaatst voor de finale van het prestigieuze WTA-toernooi in Miami.

De 33-jarige Amerikaanse zette de Roemeense Simona Halep in drie sets (6-2, 4-6 en 7-5) opzij, waarmee ze haar 701e zege boekte op het hoogste niveau.

De partij leek af te stevenen op een beslissende tiebreak, maar bij een 6-5 stand verloor Halep haar service en daarmee de wedstrijd.

Hoewel Williams een eerste servicepercentage van slechts 46 noteerde, hoefde ze maar drie breakkansen toe te staan aan Halep, die voor haar doen veel onnodige fouten maakte.

''Respect voor Simona. Ik hou van haar manier van spelen en haar vechtlust'', complimenteerde Williams haar opponente na afloop. ''Ze heeft een verfrissende spelstijl.''

Williams neemt het in de finale op tegen Carla Suarez Navarro. De Spaanse won met 6-3 en 6-3 van de Duitse Andrea Petkovic.

Djokovic

Eerder op de dag schaarde Novak Djokovic zich onder de laatste vier in het mannentoernooi. De 27-jarige Serviër, aanvoerder van de wereldranglijst, schakelde de Spanjaard David Ferrer uit met 7-5 en 7-5.

In de halve finales stuit Djokovic op de Amerikaan John Isner, die met 6-4 en 6-3 afrekende met de Japanner Kei Nishikori.

Djokovic heeft Ferrer nu in de laatste acht ontmoetingen verslagen. "Ik moest voor elk punt vechten, want David is een speler die nooit opgeeft. Hij laat je altijd een extra bal slaan", zei de Serviër na afloop.

Eerder deze maand won Djokovic al het toernooi in Indian Wells. De Serviër kan de eerste speler worden die drie keer de dubbel Indian Wells/Miami realiseert.