Raymond van Barneveld heeft zich donderdagavond dankzij een gelijkspel tegen Gary Anderson verzekerd van een langer verblijf in de Premier League Darts.

De Hagenaar deelde de punten met de Schotse wereldkampioen (6-6) en de titelverdediger eindigde zodoende na negen speelronden in de Premier League als achtste in het klassement met zes punten. In totaal begonnen er tien darters aan de competitie.

Voor de Schot Peter Wright en de Belg Kim Huybrechts, de laatste twee darters van het klassement, is het lucratieve evenement na negen speelronden voorbij. 

'Barney' wist door de resultaten eerder op 'Judgement Night' dat hij minimaal een punt moest overhouden aan het duel met de Schotse wereldkampioen om zich te verzekeren van een langer verblijf in de Premier League.

Het niveau in de partij tussen Van Barneveld en Anderson was hoog. Beide darters kregen aanvankelijk nauwelijks kansen om de tegenstander te breken. Anderson miste in de zevende leg echter een paar darts op een dubbel en daar profiteerde Van Barneveld optimaal van.

Hij wist daarna met de nodige moeite zijn eigen leg te behouden en kon de wedstrijd in de twaalfde leg afmaken. Van Barneveld faalde echter, waardoor Anderson alsnog een punt pakte.

Van Gerwen

Michael van Gerwen verstevigde zijn leidende positie in de Premier League Darts dankzij een vrij eenvoudige zege op James Wade: 7-4

Van Gerwen ging uitstekend van start in Manchester en brak Wade direct. De Engelsman bleef dankzij enkele goede finishes in het spoor van de Nederlander en profiteerde optimaal van enkele mindere legs van Van Gerwen. 

De wereldkampioen van 2014 herpakte zich op tijd en maakte met dubbel tien de partij uit.

Van Gerwen blijft koploper en heeft als enige darter nog geen wedstrijd verloren.