Dani Pedrosa laat zich vrijdag opnieuw opereren aan zijn pijnlijke rechterarm.

De Spaanse MotoGP-coureur is daarna vier tot zes weken uitgeschakeld en mist de komende twee races uit het wereldkampioenschap, in het Amerikaanse Austin op 12 april en een week later in het Argentijnse Rio Hondo.

De Japanner Hiroshi Aoyama neemt tijdelijk zijn plek in het fabrieksteam van Repsol Honda over.

Pedrosa eindigde in de openingsrace afgelopen zondag in Qatar als zesde en klaagde na afloop over de pijn in met name zijn onderarm. Hij sprak zelfs zijn zorgen uit over zijn toekomst als motorcoureur, omdat de klachten hem al zolang kwellen.

Vorig jaar onderging hij al een operatie, maar die bracht weinig verlichting. Deze winter leek het erop dat de drievoudig wereldkampioen van de kwaal af was, maar in Qatar voelde Pedrosa dezelfde intense pijn als gevolg van de druk op de onderarmen.

Enige optie

"Ik heb gesproken met medische specialisten die ik vertrouw en zij hebben mij ervan overtuigd dat deze operatie de enige optie is'', liet de 26-jarige winnaar van 49 Grands Prix weten op de website van de MotoGP.

Hij meldde dat de artsen extra zorg zullen besteden aan het dichtmaken van de wond. "Dat garandeert een betere genezing en minder kans op terugkeer van de klachten.''