De San Antonio Spurs hebben in de nacht van woensdag op donderdag een ticket voor de play-offs in de NBA veiliggesteld.

De titelverdediger zette de Orlando Magic met 103-91 opzij en kan daardoor een plek in de top acht van de Western Conference niet meer mislopen.

Met respectievelijk achttien en dertien punten waren Aron Baynes en Manu Ginobili de uitblinkers bij San Antonio, dat voor de achttiende keer op rij de play-offs bereikte.

De Spurs knokten zich terug van een vroege achterstand en koesterden op een bepaald moment een voorsprong van 25 punten. In de slotfase kwam Orlando nog enigszins terug.

"Ons seizoen kenmerkte zich door ups en downs, maar in de laatste weken presteren we heel stabiel. Dat is een goed teken", aldus Ginobili, wiens ploeg vijftien van de laatste achttien duels in winst omzette.

In de Western Conference zijn nu zes van de acht play-offdeelnemers bekend. In eerder stadium verzekerden de Golden State Warriors, de Memphis Grizzlies, de Houston Rockets, de Portland Trail Blazers en de Los Angeles Clippers zich al van een optreden in het 'naseizoen'.

51 punten

James Harden hielp de Houston Rockets met een recordscore aan de zege op de Sacramento Kings. Harden kwam tot 51 punten waarmee hij voor de tweede keer in zijn loopbaan de magische grens van vijftig punten slechtte.

Het leverde de Rockets desondanks maar een benauwde marge op: 115-111.

Nadat Harden in het derde kwart met zeventien punten voor een veilige voorsprong had gezorgd moest hij halverwege het laatste kwart de Rockets nog behoeden voor een nederlaag.

De Kings waren teruggekomen tot 104-102.