Anna Fenninger heeft de wereldbeker algemeen gewonnen. De Oostenrijkse skiester was zondag de beste op de reuzenslalom in het Franse Méribel en prolongeerde hiermee haar titel.

Fenniger was in de spannende strijd verwikkeld met de Sloveense Tina Maze.

Voor de laatste wedstrijd had Maze achttien punten voorsprong op haar rivale. Maze eindigde zondag als derde en moest hierdoor de eindzege aan Fenniger laten.

Fenninger was blij dat ze het 'gevecht' met Maze tot een goede einde had weten te brengen. ''Er stond zo ontzettend veel druk op deze wedstrijd. Het is fijn dat het allemaal goed is uitgepakt."

"Ik ben even moe als blij. Ik kan me voorstellen dat Tina erg teleurgesteld is, maar over een paar dagen realiseert ze zich hopelijk wat een geweldig duel dit was. Voor mij was het mijn gekste ervaring ooit.''

Hirscher

Bij de mannen behaalde Marcel Hirscher ook de zege in het eindklassement op de slalom. 

De Oostenrijker, die zich zaterdag voor de vierde keer op rij verzekerde van de algemene wereldbeker, won de laatste wedstrijd op deze discipline in het Franse Méribel. Hij passeerde hierdoor de Duitser Felix Neureuther, die niet verder kwam dan de twaalfde plaats.

Hirscher bleef zondag na twee runs de Italiaan Giuliano Razzoli en de Rus Alexander Chorosjilov voor. Naast de wereldbeker algemeen en de slalom pakte hij ook de eindzege op de reuzenslalom.

Lastig

Hirscher had zondag wel te doen met Neureuther. "Felix en ik zijn zeer goed bevriend en daarom vind ik het lastig heel erg blij te zijn. Het is al de derde keer dat ik de beker voor zijn neus weg kaap. Maar de opdracht was simpel voor mij. Ik moest eerste of tweede worden en dat is gelukt.''

Neureuther baalde. "Maar als Marcel in deze vorm is, is er weinig tegen te beginnen'', zei de Duitser, die zondag kampte met rugklachten.