Atletiek

Topsprinter Gay trekt nieuwe coach aan in jacht op WK en Spelen

Tweevoudig wereldkampioen Tyson Gay heeft in zijn jacht op deelname aan de WK en de Spelen van Rio 2016 sprintgoeroe John Smith aangetrokken als coach. Dat heeft Smith aangegeven tegenover persbureau Reuters. 

Gay, die vorige zomer terugkeerde op de baan na een dopingschorsing van een jaar, werkte jaren met Lance Brauman.

''Tyson is sinds maandag bij ons in training'', verklaarde Smith die toppers als Maurice Greene en Ato Boldon onder zijn hoede heeft. ''Hij heeft de mentaliteit om terug te keren tussen de groten.''

Gay (32) is nog steeds Amerikaans recordhouder op de 100 meter en met 9,69 gedeeld tweede op de eeuwige ranglijst achter Usain Bolt. Hij was al langer op zoek naar een fulltime coach en verhuist nu van Florida naar Californië.

Gay was wereldkampioen 100 en 200 meter in 2007. Hij werd in 2014 met terugwerkende kracht voor een jaar geschorst wegens het gebruik van anabole steroïden. De straf viel lager uit omdat hij volledige medewerking verleende aan het onderzoek. Een van zijn voormalig coaches, Jon Drummond, werd afgelopen winter voor liefst acht jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie