De Cleveland Cavaliers hebben zich vrijdag voor het eerst sinds 2010 weer geplaatst voor de play-offs van de NBA. De ploeg van LeBron James versloeg Indiana Pacers (95-92) en boekte de 45e overwinning van het seizoen.

Eerder dwongen de Atlanta Hawks en de Golden State Warriors al deelname aan de play-offs af.

De Cavaliers, die de tweede plek bezetten in de Eastern Conference, stelden de zege tegen de Pacers pas in de slotfase veilig. Hoewel James ziek was, liet hij 29 punten noteren.

"LeBron doet heel veel goede dingen. Hij was ziek en had een excuus om afwezig te zijn, maar hij was er gewoon. Hij wilde per se spelen", prees coach David Blatt zijn sterspeler.

De laatste keer dat de Cavs de play-offs bereikten was in 2010. Toen werd Cleveland in de tweede ronde uitgeschakeld door de Boston Celtics. Na dat seizoen vertrok James naar Miami, waar hij met de Heat twee keer kampioen werd in de NBA. Afgelopen zomer keerde de viervoudig MVP terug bij de Cavaliers.

Miami Heat

De Heat hebben ook nog steeds uitzicht op de play-offs. Mede dankzij 22 punten van Dwyane Wade won Miami met 108-91 van Denver Nuggets, de zesde zege in de laatste acht duels.

Voor Wade was het de achtste wedstrijd op rij waarin hij tot meer dan twintig punten kwam. Door het verlies van Milwaukee Bucks bij Brooklyn Nets komt de zesde positie in de Eastern Conference dichtbij voor de NBA-kampioen van 2012 en 2013.