Raymond van Barneveld heeft donderdagavond in de zevende speelronde van de Premier League darts Phil Taylor verslagen met 7-4.

De Hagenaar werd in Glasgow meteen in de eerste leg gebroken door de recordkampioen, die een 12-darter gooide en meteen doorging naar 0-2. 'Barney' reageerde koel met check-outs van 144 en 91.

De Nederlander kwam nog een keer achter, maar pakte daarna vier legs op rij. Dat brak 'The Power', die niettemin een fantastisch moyenne haalde van 115,8 punten per beurt en negen keer 180 gooide.

''Hoe is het mogelijk dat je iemand met zo'n gemiddelde verslaat?'', vroeg Van Barneveld, zelf goed voor 104,18, zich na afloop verbaasd af. Tot dusver was dat ook niet mogelijk in een tv-wedstrijd. Een nederlaag met dik 115 gemiddeld is nooit eerder voorgekomen.

De nog ongeslagen koploper Michael van Gerwen was met 7-4 te sterk voor de Engelsman Dave Chisnall, de nummer twee van de ranglijst.

'MVG' gaat vanuit Schotland meteen door naar Zuid-Spanje om dit weekeinde mee te doen aan het Gibraltar Open, evenals onder anderen Vincent van der Voort en Jelle Klaasen.