Zwaarste etappe Volvo Ocean Race na cycloon alsnog van start

Ongeveer 67 uur later dan de bedoeling was, zijn de zes overgebleven deelnemers dinsdag in Auckland begonnen aan de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race.

Door de cycloon Pam moesten de teams bijna drie dagen langer geduld hebben voordat ze het ruime sop konden kiezen voor een tocht over 6776 zeemijl over de Zuidelijke Oceaan naar de Braziliaanse havenstad Itajai.

In lichte omstandigheden ging het Dongfeng Raceteam, dat met Abu Dhabi Ocean Racing aan de leiding gaat, als eerste jacht de haven van Waitemata uit voor de zwaarste etappe van de zeilrace om de wereld.

"Ik vind het geweldig om in het Zuidelijk Oceaangebied te zeilen", zei Bouwe Bekking, de schipper van nummer drie Team Brunel. "Niettemin kunnen de weersomstandigheden zeer extreem zijn. Naast dat het er altijd hard waait, is het er ook koud en krijgen we te maken met hoge golven."

"We moeten ook oppassen voor walvissen, zeker ’s nachts wanneer ze aan de oppervlakte slapen. Tevens is er het gevaar van grote stukken ijs, die net onder het wateroppervlak drijven."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie