​Raymond van Barneveld was na afloop van zijn zwaarbevochten overwinning op Adrian Lewis in de achtste finales van het WK darts 'waanzinnig blij'.

De Hagenaar kreeg tegen de Engelsman een negendarter te verduren en kwam drie keer op achterstand in de zeven sets durende partij in het Alexandra Palace (4-3).

"Die 9-darter van Lewis, waarmee hij de eerste set binnensleepte, dat was echt prachtig en op een cruciaal moment", prijst de 47-jarige Nederlander zijn opponent, die al twee keer de wereldtitel in de wacht sleepte.

Van Barneveld liet zich echter niet van de wijs brengen door het hoogstandje van 'Jackpot' en trok de stand weer gelijk. "Ik zei tegen mezelf: 'het is zijn set, er is nog niets aan de hand'."

Hoewel Lewis sterk speelde in Londen gaf 'Barney' zich niet gewonnen en hield hij zichzelf keer op keer in de wedstrijd. "Ik bleef maar tegen mezelf zeggen: 'focus, focus'. Toen viel het in de cruciale fase allemaal net goed. Jongens, wat ben ik blij!"

Donderdag treedt de eenmalig wereldkampioen bij de PDC aan voor zijn kwartfinalepartij, maar eerst gaat Van Barneveld tijdens de jaarwisseling nog nagenieten van zijn zege. "Wat moet ik hier nog over zeggen? Ik kan mijn geluk niet op."

Van Barneveld en Van der Voort bereiken kwartfinales WK darts | Overzicht: Het programma en de uitslagen van het WK darts