Vincent van der Voort won maandag redelijk eenvoudig van Max Hopp in de tweede ronde van het WK darts, maar was desondanks zeer ontevreden met zijn prestatie.

"Ik voelde me eigenlijk niet zo lekker op het podium en het liep voor geen meter", klaagt Van der Voort voor de camera van RTL 7.

De Purmerender hoopt dat zijn niveau in de derde ronde tegen Dean Winstantley een stuk hoger ligt. "Het zal beter moeten."

Van der Voort, die een verleden heeft met rugklachten, kreeg in de derde set last van fysieke problemen. Hij wilde niet vertellen waar hij last van had. "Ik win met 4-0 en dan moet ik geen excuses zoeken voor mijn mindere spel."

Van Barneveld

Raymond van Barneveld had het een stuk moeilijker in zijn tweede ronde. De Hagenaar zette Jamie Caven met 4-3 opzij. "Hij verdient alle credits en speelde erg goed. Ik had geluk dat ik de bullseye gooide in de laatste leg en ben blij dat ik door ben", vertelt Van Barneveld aan Sky Sports.

De wereldkampioen van 2007 treft nu de sterke Adrian Lewis, die als derde is geplaatst in Londen. "Dat wordt een mooie wedstrijd. Hij is één van de beste spelers ter wereld, maar ik houd ervan om tegen hem te spelen en zal er staan."

Van Barneveld en Van der Voort verder op WK darts I Overzicht: Het programma en de uitslagen van het WK darts