Benito van de Pas zorgde zaterdag voor een grote verrassing door in de tweede ronde van het WK darts Dave Chisnall te verslaan.

De 21-jarige Nederlander was met 4-2 te sterk voor de als achtste geplaatste Engelsman en plaatste zich voor het eerst in zijn carrière voor de achtste finales in het Alexandra Palace in Londen.

''Dit was de beste zege uit mijn loopbaan. Door zulke wedstrijden op een WK te winnen, maak je naam voor jezelf. Het is een droom voor me'', jubelde Van de Pas na afloop.

''Ik heb erg veel geleerd dit jaar. Ik heb een paar wedstrijden net aan verloren en weet daardoor dat ik moet blijven knokken. Dat zorgde ervoor dat ik op mijn best was.''

Van de Pas treft in de achtste finales Robert Thornton. De Nederlander weet dat het een zware partij wordt.

''Het is altijd mijn droom geweest om wedstrijden te winnen op een WK en die droom wordt nu vervolgd. Het wordt lastig tegen Robert, maar ik ga mijn stinkende best doen en dan zien we wel wat er gebeurt.'' 

Van Gerwen

Ook Michael van Gerwen plaatste zich zaterdag voor de achtste finales op het WK. De titelverdediger had het alleen in de beginfase van de partij lastig tegen de Duitse qualifier Sascha Stein (4-1).

''Hij speelde erg goed en zette me onder druk. Ik wist dat ik zou winnen, maar alle credits aan Sascha Stein'', complimenteerde Van Gerwen zijn tegenstander.

''Er staat veel meer druk op mij, omdat iedereen verwacht dat ik win. Ik ben daarom blij dat ik door ben naar de volgende ronde.''

Overzicht: Het programma en de uitslagen van het WK darts