Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Joost Luiten

Final Series Luiten en Derksen starten redelijk op Turks Open

Joost Luiten is redelijk begonnen aan de Turkish Airlines Open, het derde toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. 
Door ANP/Golf.nl

De 28-jarige golfer staat 34e in de tussenstand. Hij noteerde een score van 70 slagen (-2).

Robert-Jan Derksen neemt de 22e plaats in. De 40-jarige routinier opende op de golfbaan in Antalya met een ronde van 69 slagen, 3 onder par.

Leider na de eerste dag in het met 5,6 miljoen euro gedoteerde toernooi is de Spaanse veteraan Miguel Angel Jimenez, die slechts 63 slagen nodig had voor de achttien holes.

Jimenez kwam tot die lage score dankzij één eagle en zeven birdies. De Engelsman Ian Poulter volgt op één slag afstand.

33 putts

Derksen speelt vermoedelijk in Turkije zijn laatste toernooi als prof. De golfer kondigde begin dit jaar al zijn afscheid aan.

Alleen bij een eindklassering in de top vijf maakt hij nog kans op deelname aan de seizoensfinale in Dubai, maar de Blaricummer rekent daar niet op. Hij heeft al zijn familieleden meegenomen naar Antalya.

Luiten was na afloop niet tevreden over zijn spel. "Ik speelde als een krant. Als je 33 putts nodig hebt, dan zegt dat genoeg", zei de Bleiswijker.

Hij noteerde weliswaar vier birdies, maar zette daar twee bogeys tegenover. Ook Derksen maakte twee bogeys, die compenseerde hij met vijf birdies.


Lees meer over:

Joost Luiten

Aanbevolen artikelen