Na de derde nederlaag op rij in de Ryder Cup had de Amerikaanse golfer Phil Mickelson geen goed woord over voor het beleid van zijn captain Tom Watson.

Mickelson deed op een persconferentie na afloop van de verloren ontmoeting met de Europese golfers zijn beklag over Watson en was vol lof over diens voorganger, Paul Azinger.

De 44-jarige Mickelson trad voor de tiende keer (een record) aan op het tweejaarlijkse evenement op de befaamde baan Gleneagles, maar mocht zaterdag tot zijn grote teleurstelling niet in actie komen van Watson en verweet zijn captain te zijn 'afgeweken van een succesformule'.

"Er zijn twee dingen die ons in staat stelden om ons beste spel te spelen onder Azinger", begon de vijfvoudig Major-winnaar zijn relaas. "Allereerst betrok hij ons overal bij en tweede had hij een geweldig tactisch plan."

​Azinger was in 2008 de laatste captain die de Verenigde Staten naar succes leidde in de Ryder Cup. "Helaas zijn we van zijn succesformule afgeweken", bekritiseerde Mickelson openlijk de 65-jarige Watson. "Misschien moeten we erover nadenken om terug te vallen op het concept dat ons optimaal liet presteren."

Watson had op zijn beurt geen moeite met de kritiek van Mickelson en deed zijn aanval af als een 'meningsverschil'. "Ik heb vanaf het allereerste begin al een andere filosofie gehad. Het punt is dat we billenkoek hebben gekregen van de Europeanen, zij waren betere golfers deze week."

Europa verslaat VS voor derde keer op rij in Ryder Cup