Joost Luiten speelde een goed PGA Championship met een 26e plaats, maar de Nederlandse golfer baalde van zijn laatste ronde in Louisville, Kentucky.

"Teleurstellend", zo noemde Luiten zijn slotronde van 71 slagen (level par) in gesprek met Golf.nl. "Ik heb goed staan te spelen, raak vijftien greens, maar de putts vallen niet. Dit is een zure ronde. Ik had hier gewoon twee of drie onder par kunnen maken, dan doe je goede zaken."

De 28-jarige Bleiswijker eindigde het laatste major van het jaar met 277 slagen, negen meer dan winnaar Rory McIlroy. Vier slagen minder hadden hem voor het eerst een plek in de top tien opgeleverd bij een van de vier grootste golftoernooien.

Luiten wist wel waar hij het had laten liggen op Valhalla. "Qua ballstriking doe ik niet onder voor al die anderen. Maar die gooien er meer putts in. Dat scheelt mij gewoon zo’n twee slagen per ronde, dat is het grote verschil. Mijn putter is de laatste weken bevroren, het is duidelijk dat die weer opgewarmd moet worden voor de komende tijd."

De nummer elf van de Europese ranking sprak voor het de PGA Championship uit dat hij nog hoopt op een plek in de Ryder Cup-selectie. Luiten kan de komende weken bij toernooien in Tsjechië en Italië nog punten verdienen. "Ik wil gewoon goed golfen, daarna zien we wel verder."

McIlroy

McIlroy stelde na zijn tweede majorzege op rij en zijn vierde in totaal dat hij momenteel het 'beste golf van zijn leven' speelt.

"Ik had nooit kunnen dromen dat ik zo'n mooie zomer zou hebben. Om op mijn 25e al vier majors te hebben gewonnen, is echt ongelooflijk."

McIlroy wint PGA Championship, Luiten 26e