De Spaanjaard Marc Marquez gaat maar door met winnen in de MotoGP.

De 21-jarige Marquez zegevierde zondag ook in de tiende Grand Prix van dit seizoen, in Indianapolis.

Op gepaste afstand van de ongenaakbare Honda-coureur eindigde zijn landgenoot Jorge Lorenzo als tweede, de Italiaanse veteraan Valentino Rossi werd derde op het Amerikaanse circuit.

Marquez gaat met de volle score van 250 punten aan kop in het WK. Het lijkt een kwestie van tijd totdat de succesvolle Catalaan zijn tweede wereldtitel op rij in de MotoGP kan vieren.

Eerder werd Marquez ook al wereldkampioen in de voormalige 125cc-klasse (2010) en de Moto2 (2012).

Moto3

Efren Vazquez won eerder op zondag in de Moto3. De 27-jarige coureur van Honda drukte zijn voorwiel net iets eerder over de finishlijn dan de Italiaan Romano Fenati, die genoegen moest nemen met de tweede plek.

De Australische WK-leider Jack Miller kwam als derde over de streep en behield zodoende de leiding in de stand om de wereldtitel.

De Nederlanders Scott Deroue en Bryan Schouten reden de race uit, maar eindigden in de achterhoede. Deroue werd als 23e afgevlagd, op ruim 36 seconden van Vázquez.

Schouten eindigde op meer dan een minuut achterstand als 27e en laatste. In het WK leidt Miller met 158 punten, Vázquez volgt met 137. De Spanjaard Alex Márquez staat derde met 133 punten.

Moto2

In de Moto2 ging de overwinning naar Mika Kallio. Op zijn Kalex bleef de Fin de Spanjaard Maverick Viñales (tweede) en de Zwitser Dominique Aegerter (derde) ruim voor.

Esteve Rabat kwam niet verder dan de vierde plaats. De Spanjaard gaat nog wel aan aan kop in het WK met 183 punten, maar Kallio is hem tot op zeven punten genaderd. Viñales, de wereldkampioen van afgelopen seizoen in de Moto3, staat derde met 140 punten.

De race op Indianapolis werd een tijdje onderbroken na een zware crash, waarbij veel coureurs betrokken waren.