Joost Luiten is niet helemaal tevreden met zijn dertiende plaats op het PGA Championship.

De Bleiswijker zakte op dag drie van de negende naar de dertiende stek en gaat met gemengde gevoelens de laatste dag in.

"Het gaat goed ja, maar er had meer in gezeten", zegt hij tegen Golf.nl. "Ik miste opnieuw te veel kansen. Een paar korte puttjes die ik door de break heen sla, gaan er niet in. Als je er één of twee meer maakt, is dat een wereld van verschil."

Ondanks zijn knappe prestatie vind Luiten dat hij hoger had moeten staan op de ranglijst. "Het is jammer, want dan had ik echt dicht bij de leiders gestaan. Maar goed, dat hoort er bij."

"Dan moet je geduldig blijven en positief", weet de 28-jarige Luiten. "Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar toch lukt het."

Stijgende lijn

Luiten begint zondag om 19.25 uur Nederlandse tijd aan de laatste dag in Louisville. De Nederlander ziet in ieder geval wel een stijgende lijn bij zichzelf.

"Van tee tot green speel ik goed, solide golf. Het is mooi om in een Major dit goede spel te spelen. Dat heb ik eerder al laten zien, maar nog nooit vier dagen op rij. Het was wachten dat het er ook op dit niveau uit kwam."

Luiten kan zondag proberen zijn beste prestatie ooit op een major, gedeeld 21e bij het PGA Championship van 2012, te verbeteren.