Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn in de olympische testregatta in Rio de Janeiro derde geworden in de 49erFX.

De Nederlandse zeilsters stelden vrijdag met een derde en eerste plaats het brons veilig. Het Braziliaanse duo Martine Grael/Kahena Kunze bleef buiten bereik, evenals het Nieuw-Zeelandse koppel Alexandra Maloney/Molly Meech.

Mandy Mulder en Coen de Koning hebben aan het testevenement geen medaille weten over te houden in de gemengde Nacra-klasse. In de medalrace kwamen ze vrijdag als vierde over de finishlijn. Ze werden nog voorbij gevaren door de Britse boot van Pippa Wilson en John Gimson. Deze pakten het brons met twee punten minder dan hun Nederlandse rivalen.

De titel was voor de Fransen Billy Besson en Marie Riou. Zij kregen de meeste concurrentie van de Australiërs Darren Bundock en Nina Curtis. Renee Groeneveld en Steven Krol bezetten na acht races de twaalfde plaats en mochten niet meedoen aan de finale.

Postma

Pieter-Jan Postma kon onmogelijk tevreden zijn over zijn prestaties in de Finn, hij werd tiende. In de medalrace werd hij weliswaar tweede, maar dat maakte zijn week op het olympisch water van 2016 niet meer goed.

Het verschil met de nummer vijf was overigens slechts vijf punten. De Brit Giles Scott was een klasse apart met zes zeges in elf wedstrijden.