In de rubriek Tourvisie vraagt NU.nl voorafgaand aan de etappe een profwielrenner naar zijn kijk op de Ronde van Frankrijk. Vandaag in de laatste aflevering is dat Wout Poels van Omega Pharma-Quick-Step, die drie keer deelnam aan de Tour en in 2013 28e werd.

Nibali gaat vandaag de boeken in als de winnaar van de Tour. Heb jij de laatste Tourweek nog getwijfeld aan een eindzege voor de Italiaan?
"Nee. Het enige dat hem van de zege af zou kunnen houden was een valpartij. Verder niets. Het was voor mij al heel snel duidelijk dat Nibali ging winnen. Op de kasseien was hij al sterk en toen hij vervolgens ook nog de zwaarste etappe in de Vogezen won, was het al bijna beslist."

Had Nibali ook gewonnen als Alberto Contador en Chris Froome niet waren uitgevallen?
"Het was niet zo gemakkelijk gegaan als nu, maar hij had zich zeker kunnen meten met Froome en Contador. Daarbij heb ik ook de Giro d'Italia van vorig jaar in mijn achterhoofd, toen was Nibali ook oppermachtig. Hij hoeft dus zeker geen tussenpaus te zijn. Misschien dat hij het volgend jaar wat rustiger aan doet omdat hij alle drie de grote rondes heeft gewonnen, maar als ik hem was zou ik gewoon doorgaan. Volgend jaar is hij weer kanshebber in de Tour."

Als je terugkijkt op deze Tour, wat komt er dan als eerste boven?
"De oppermachtige Nibali. En natuurlijk de ritzege van Lars Boom."

Hoe kijk je terug op de Nederlandse prestaties?
"Vorig jaar werd Bauke Mollema zesde. Daardoor ben je al snel geneigd om te zeggen dat het dit jaar minder was voor ons land. Maar we hebben met Mollema en Laurens ten Dam wel gewoon twee man in de top tien. En met Steven Kruijswijk erbij zelfs drie in de top vijftien. Wat dat betreft was deze Tour best positief voor ons land. Ook van de niet-klassementsrenners heb ik goede dingen gezien. Tom-Jelte Slagter mag bijvoorbeeld terugkijken op een uitstekende ronde en met Lars hebben we eindelijk weer een etappe gewonnen. Laten we hopen dat we daar als Nederland een mooi vervolg aan kunnen geven. Elk jaar moeten we weer een etappe winnen."

Vanavond is de traditionele sprint op de Champs-Elysées. Kan iemand Marcel Kittel van zijn vierde ritzege afhouden?
"Dat zal lastig worden. Volgens mij heeft Kittel deze Tour altijd gewonnen als hij mee sprintte. Als Giant-Shimano hem goed afzet is het zo goed als bekeken. Het moet daarvoor dus ergens al niet goed lopen. En daar hoop ik eigenlijk ook wel op. Het zou leuk zijn als er vanavond een verrassende naam op het podium staat."