Tony Martin maakte zaterdag de verwachtingen in de tijdrit in de Ronde van Frankrijk volledig waar. De Duitse wereldkampioen reed de concurrentie in de voorlaatste etappe in 54 kilometer op meer dan anderhalve minuut

"Maar ik heb wel degelijk druk gevoeld'', zei de coureur van Omega Pharma-QuickStep. "Iedereen verwachtte dat ik zou winnen, maar zo is het eigenlijk bij elke tijdrit. Ik weet inmiddels hoe ik daarmee moet omgaan."

Het was voor Martin de tweede ritzege in de 101e Tour. Eerder won hij de rit naar Mulhouse. "Daarom was het vandaag geen alles-of-niets-kans voor me", zei de Duitser, die erkende dat met Fabian Cancellara en Bradley Wiggins twee grote specialisten ontbraken.

"Maar ik was heel goed vandaag. Ik was blij dat ik na drie weken nog steeds de kracht in mijn benen had, dus het zou op dit parcours voor iedereen lastig zijn om het tegen mij op te nemen.

Martin bezorgde zijn ploeg de derde ritzege, omdat ook Matteo Trentin deze ronde al een etappe wist te winnen. "De val van Mark Cavendish in de eerste etappe was een harde klap voor de ploeg. Maar we hebben de kracht en het moraal gevonden om samen we blijven werken en goede resultaten te blijven behalen. We kunnen trots zijn op onze ritzeges.