Albert Timmer heeft normaal gesproken best een aardige tijdrit in de benen, maar de renner van Giant-Shimano had zaterdag in de Tour de France moeite om de 54 kilometer tussen Bergerac en Perigueux te voltooien.

"Het ging niet zo best. Ik heb wat problemen met mijn linkerbeen, die stopte ermee na twintig minuten", vertelde de tempomaker van zijn Nederlandse ploeg na afloop aan NU.nl.

"Ik heb veel met mijn rechterbeen gereden en onderweg gerekt. Het was een gewoon een grote versnelling en doorbeuken."

Timmer, die een uur en ruim veertien minuten deed over zijn tijdrit, heeft de klachten al langer. "Een jaar of twee in lange tijdritten en we weten niet precies wat het is. Het is niet lekker in ieder geval."

Parijs

De man uit Gramsbergen beschrijft de race tegen de klok op de één na laatste dag van de Tour als een ideaal parcours voor specialisten. "Die paar klimmetjes zijn gewoon stampen, dat is echt geschikt voor de sterke mannen."

Zijn teamgenoot Tom Veelers is niet echt een liefhebber van de tijdrit, maar deed het met 1.15,02 zeker goed genoeg om op tijd binnen te zijn. "Dit was mijn langste tijdrit ooit, maar ik wist precies hoe hard ik moest rijden om op tijd binnen te zijn, ik ben wel safe nu."

Veelers en Timmer kijken met vertrouwen uit naar zondag als Giant met Marcel Kittel net als vorig jaar hoopt te winnen in Parijs. De hectische finale van vrijdag, waarin Timmer, Koen de Kort en Roy Curvers ten val kwamen, heeft volgens hen geen invloed.

"Een heel harde valpartij zorgt misschien voor schrik in de benen, maar dat is nu niet het geval", zegt Veelers. Ook Timmer zal niet onzeker de Champs-Elysées oprijden. "Ik ging wel hard onderuit, maar heb er niks aan overgehouden. De adrenaline is in de finale zo groot dat de focus compleet op de race ligt."

Volg de 20e etappe via de liveticker