De Nederlandse volleybalsters zijn de World Grand Prix begonnen met een overtuigende zege. In Puerto Rico won de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen vrijdag met 3-0 van Cuba: 25-11, 25-13 en 25-20. 

Oranje was na een uurtje klaar met het jonge Cubaanse team.

Vermeulen koos in Carolina voor Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Celeste Plak, Robin de Kruijf, Judith Pietersen, Anne Buijs en libero Myrthe Schoot.

Oranje wil tijdens het eerste speelweekeinde van de World Grand Prix direct een grote stap zetten richting de tussenfinale, de Final Four, door drie wedstrijden te winnen.

De volleybalsters spelen zaterdag tegen gastland Puerto Rico en zondag tegen Argentinië.

Controle

Oranje kwam in de eerste set nog wel op achterstand, maar nam daarna controle over de wedstrijd. ''Het is een heel jong team en de speelsters maken daarom toch wel wat meer fouten. Wij zijn ons eigen spel blijven spelen'', zei Robin de Kruijf na afloop.

Het was voor de Nederlandse ploeg wel even wennen na een lange reis en een ander klimaat. De Kruijf: ''Die reis voelde je toch wel, maar we hebben laten zien dat we fit zijn. Dit is daarom ook een belangrijk weekeinde voor ons. Dit zijn voor ons de zwaarste omstandigheden, dus het zou heel mooi zijn als we hier goed doorkomen.''