Vincenzo Nibali kwam ook tijdens de negentiende Touretappe niet in de problemen. De Italiaan kijkt uit naar de tijdrit van zaterdag.

"Ik zal de gele trui, de Tour de France en mijn team eren door te rijden als een leider", zei Nibali na de chaotische negentiende rit in Frankrijk.

"Behalve dat het regende vond ik het een rustige dag voor de sprinters. Toen we op vier kilometer van de finish zaten, liet ik het een beetje lopen en zakte ik steeds meer naar achteren."

"Het was belangrijk om geen enkel risico te nemen. Dat was het voornaamste doel. De regen maakte de finale lastig. Morgen zal het wegdek niet gevaarlijk zijn."

Nibali zei verder dat hij geen enkele dag in deze Tour bijzonder heeft geleden. "Ook op de dagen dat ik me iets minder voelde, reageerden mijn benen goed."

De renner van Astana, die een voorsprong van maar liefst 7.10 minuten op Thibaut Pinot verdedigt, wilde nog wel even kwijt dat het onzin is dat hij slechts twee gele truien heeft gedragen. "Bijgelovig als ik ben, zou ik dat wel hebben gewild, maar ik moest er meer gebruiken, met name een dunnere op de warme dagen."

Navardauskas blijft peloton voor in regenachtige Touretappe I Bekijk alle klassementen