De kaarten zijn bijna geschud in de 101e editie van de Tour de France. Zaterdag valt de beslissing in het algemeen klassement in een 54 kilometer lange individuele tijdrit.

Bekijk het profiel van de 20e etappe

Geletruidrager Vincenzo Nibali is allang buiten schot, maar tussen nummer twee Thibaut Pinot en nummer vier Alejandro Valverde is het verschil slechts vijftien seconden.

Nummer drie Jean-Christophe Péraud geldt als de beste tijdrijder van de drie podiumpretendenten, al is Valverde wel Spaans kampioen in deze discipline.

Bauke Mollema (nu zevende) en Laurens ten Dam (achtste) proberen zich te handhaven in de top tien. Dat is zeker haalbaar, want nummer elf Pierre Rolland en nummer twaalf Fränk Schleck gelden absoluut niet als specialisten en hebben bovendien een royale achterstand op het Belkin-duo.

Tony Martin

Regerend wereldkampioen tijdrijden Tony Martin is de favoriet voor de dagzege. De Duitser van Omega Pharma-QuickStep heeft het in tegenstelling tot de klassementsrenners relatief rustig aan kunnen doen in de bergetappes van deze week.

De Nederlandse ogen zijn vooral gericht op Tom Dumoulin, die dit seizoen indruk maakte in tijdritten. Zelf mikt de renner van Giant-Shimano op een plaats in de top vijf.

Het parcours van de enige tijdrit in deze Tour is zeker niet vlak. De renners moeten enkele keren een heuvel op, al telt geen enkele helling mee voor het bergklassement.

Afstand: 54 kilometer

Vertrek eerste renner: 10.10 uur
Vertrek laatste renner: 16.27 uur

Laatste aankomst in Périgueux:
1961 - Jacques Anquetil