De zegereeks van Marc Marquez houdt aan. De Spaanse motorcoureur  van Honda won zondag ook de Grand Prix van Duitsland en stevent vrijwel onbedreigd op zijn tweede wereldtitel in de MotoGP af.

De 21-jarige Maquez veroverde zaterdag in de kwalificatierace de poleposition, maar hij koos er zondag voor niet van die eerste startpositie gebruik te maken.

Hoewel het net had geregend en de baan nat was, besloot Márquez vlak voor de start toch maar niet op regenbanden te starten, maar op slicks. De motor met die banden stond gereed in de pitlane.

Omdat het halve veld in de MotoGP die late beslissing nam, kreeg de start een vreemd aanzien. De Duitser Stefan Bradl stond alleen vooraan in de startopstelling en met op nodige afstand van hem nog een groepje coureurs. De rest, onder wie alle favorieten, begon de race vanuit de pitstraat.

Bradl hield het een paar ronden vol aan kop, want Márquez kwam al snel opstomen. In zes ronden tijd schoof hij op van de tiende naar de eerste positie en reed vervolgens naar zijn volgende triomf. De Spanjaard heeft nu alleen nog de legendarische Italiaan Giacomo Agostini voor zich in de recordlijsten. Agostini won in 1970 de eerste tien races van het seizoen.

Het podium in de koningsklasse zag er na de race op de Sachsenring volledig Spaans uit met Dani Pedrosa (Honda) op de tweede en Jorge Lorenzo (Yamaha) op de derde plaats. In de WK-stand heeft Márquez nu de maximale 225 punten, terwijl Pedrosa er 148 heeft.

Op de vuist

In de Moto3-klasse won de Australiër Jack Miller. Hij bleef hij de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de Fransman Alexis Masbou voor.

Miller verstevigde met zijn zege zijn leidende positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De Nederlanders Scott Deroue en Bryan Schouten vielen uit na 26 ronden. Schouten viel na de valpartij zijn landgenoot aan. Een marshal moest de twee kemphanen uit elkaar halen.