In de rubriek Tourvisie vraagt NU.nl voorafgaand aan de etappe een profwielrenner naar zijn kijk op de Ronde van Frankrijk. Vandaag is dat Wout Poels van Omega Pharma-Quick-Step, die drie keer deelnam aan de Tour en in 2013 28e werd.

Wat vond je van de etappe van zaterdag?
"Het was een mooie rit om te zien. Zeker ook omdat mijn ploegmaat Niki Terpstra mee zat. Daarnaast is het altijd mooi als de mannen worden beloond die mee zitten in een ontsnapping. Blel Kadri reed erg sterk en is denk ik ook de verdiende winnaar van de etappe."

Wie van de favorieten maakt op dit moment de sterkste indruk?
"Ik vond Alberto Contador een goede indruk maken op de laatste klim. Ook Vincenzo Nibali lijkt er goed bij te zitten. Ze kwamen dan ook met z’n tweeën boven. Contador pakt dan nog drie seconden, maar ze zaten bij elkaar. Het was een lastig klimmetje, waarbij Bauke Mollema kort er op binnenkwam. Maar ik denk dat hij ook wel de goede vorm heeft. De lastige bergen komen nog en dat ligt hem meer."

Vandaag staat er een typische Vogezenrit op het programma. Wat verwacht je van deze etappe?
"Er zijn inderdaad wat steile klimmen die ze over moeten. Het is daarom een ideale dag voor vluchters. De laatste berg ligt wel 45 kilometer voor de finish, dus de klassementsmannen zullen niet te veel gaan proberen. Uit die categorie gaat in ieder geval niet de winnaar komen. Het gaat misschien een sprint worden, maar dan niet met de sprinters van dit peloton. Je kan hier meer de 'Peter Sagans' van deze Ronde verwachten."

Het peloton mag gelijk gaan klimmen, want de start is aan de voet van een berg. Is dat lastig?
"Dat is zeker lastig. Zeker voor de renners die gisteren hebben afgezien, die gaan de benen wel voelen. Maar vaak zie je dat het peloton rustig bergop fietst en dat het daarna stilvalt zodat de achterblijvers weer kunnen aanhaken. Er zal wel een kleine groep een vluchtpoging doen op die berg. Persoonlijk vind ik het wel mooi om te beginnen met een klim. Beter dan een vlakke rit waarbij alles op z’n kant gaat."

Tot slot buiten het wielrennen om. Een korte reactie op het Nederlands elftal?
"Ze hebben een mooie ereplaats gehaald door met 3-0 te winnen van Brazilië. Verdiend vooral. Vooraf had ik dit niet verwacht. Ik heb er van genoten, maar wielrennen blijft wel de mooiste sport die er is."