Volgens Vincenzo Nibali moet hij in de Tour de France niet alleen rekening houden met Alberto Contador, die zaterdag enkele keren demarreerde in de eerste Vogezenrit.

"We krijgen in deze ronde geen duel, het wordt veel meer dan dat. Richie Porte is er ook, hij zou niet voor niets de belangrijkste man voor Chris Froome zijn geweest", zei Nibali nadat hij opnieuw de gele trui kreeg omgehangen.

"Verder rijdt Alejandro Valverde heel makkelijk, hoewel hij vandaag een beetje tijd verloor. Er zijn veel goede coureurs in de Tour. Zelf voelde ik me prima, ondanks de regen."

Het was Tinkoff-Saxo, de ploeg van Contador, dat het initiatief nam. "De laatste klim lag Contador beter dan mij, een heel steile en explosieve helling."

"We hielden er al rekening mee dat hij zou aanvallen en hij ging inderdaad aan. Hij was heel sterk. Gelukkig had ik een antwoord op al zijn versnellingen."

In de laatste meters moest Nibali nog enkele seconden toegeven op Contador. In het klassement heeft de Spanjaard nog steeds meer dan twee minuten achterstand op de renner van Astana.

Bekijk alle klassementen