Lars Boom had nog een sprankje hoop om na zijn ritzege van woensdag in rit vijf vrijdag in de zevende etappe van de Tour ook een rol te spelen in de finale.

"Ik was niet super, maar probeerde wel mee te zijn. Ze vielen alleen voor ons en Laurens zat daar net achter, toen hebben we het gat dichtgereden", aldus Boom tegen NU.nl.

"Het was heel hectisch, bovenop de eerste klim zaten we erbij en dachten we: hehe, eindelijk. Maar door die val moesten we weer terugkomen."

Boom geniet nog elke dag na van zijn heroïsche zege op de kasseien. Ten Dam liet zich al ontvallen dat de druk eraf is bij Belkin omdat de mooiste rit al binnen is.

"Daar heeft hij wel een beetje gelijk in, het voelt heel erg goed nog steeds. Desalniettemin is het weer elke dag afzien in de Tour."

Clement

Verzadigd is Boom nog niet voor deze Tour, een nieuwe aanval is niet uit te sluiten. "De komende dagen is het lastig, maar als ik nog een kans krijg, zal ik het niet laten. Makkelijk is het alleen zeker niet."

Bovendien zal Boom harder moeten werken voor kopmannen Bauke Mollema en Ten Dam nu Stef Clement door een zware val is afgestapt.

"Het is echt verschrikkelijk voor hem. Na vijf jaar rijdt hij weer de Tour en dan is dit heel zuur. Ik heb het zelf ook een keer meegemaakt en dat is nooit leuk."

Tankink

Ook Bram Tankink had medelijden met Clement. "Hij was mee voor de bergetappes, en dan vooral voor het middelgebergte. De komende dagen zou hij van grote waarde zijn. Zijn Tour moest nog beginnen. Dat is extra sneu en spijtig.''

Tankink was dicht in de buurt toen Clement tegen de grond ging. "Hij viel voorover op zijn hoofd. Hij bleef maar zitten. Ik begreep dat hij daarna nog wel opstapte, maar duizelig en niet meer zo helder was.''

Mollema: 'Verlies Clement zeker een aderlating' I Van Poppel en Clement staken strijd in zevende etappe